Vergoedingen en tarieven

Verwijzing en vergoeding

Vaak zijn het de ouders of de leerkrachten die signaleren dat een kind motorische problemen heeft. Maar ook de huisarts, de jeugdarts (consultatiebureau of schoolartsendienst), kinderarts en kinderrevalidatiearts signaleren of een kind in zijn ontwikkeling belemmerd wordt. U kunt met en zonder verwijsbrief bij de kinderfysiotherapeut terecht. Bij de behandeling worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kunt u nagaan in uw polis of informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar.

Tarieven

Wij werken op basis van de vastgestelde officiële tarieven en hebben met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Het aantal behandelingen dat u vergoed kunt krijgen voor uw kind wordt bepaald door uw zorgverzekeraar.
Er zijn grote verschillen tussen het aantal verzekerde behandelingen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden 18 behandelingen, maar een aantal zorgverzekeraars vergoeden er slechts 9, met de mogelijkheid tot verlenging. Het is verstandig vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren waar u recht op heeft. Voor een chronische indicatie en langdurige behandeling gelden speciale regels.

De kinderfysiotherapeutische behandeling van uw kind wordt niet van uw eigen risico afgetrokken. Als “opdrachtgever” bent u verantwoordelijk voor de betaling van de behandelingen van uw kind. Geef wijzigingen direct aan ons door. Over het algemeen genomen sturen wij de nota rechtstreeks naar de door u opgegeven zorgverzekeraar. Nota’s dienen binnen 14 dagen voldaan te worden.

Afspraak is afspraak

Wij werken op basis van afspraak om uw kind en u alle aandacht te kunnen geven. Mocht u verhinderd zijn om te komen, bel ons dan uiterlijk 24 uur van te voren, dan kunnen we mogelijk een andere patiënt in plannen. Als u later belt, moeten we de behandeling bij u in rekening brengen.